Тейлър Суифт определено изживява апогея на кариерата си - всеки един от концертите ѝ от турнето Eras Tour е напълно разпродаден.

Меган Маркъл, подкастът Archetypes и как Тейлър Суифт отказа да участва в него

Звездата, която отказа на Меган Маркъл

Нещата не вървят добре за херцозите на Съсекс

И поне към момента изглежда така, че феновете на изпълнителката ще я направят още по-богата. Оказва се, че концертите на Суифт са толкова наелектризиращи, че карат земята да се тресе. Съвсем буквално.

Според сеизмолога Джаки Каплан-Ауербах, на два от концертите на Тейлър Суифт в Сиатъл, САЩ, земята в околността се е разтресла толкова силно, че уредите са показали магнитуд от 2.3 по Рихтер.

Но не можем да говорим за същинско земетресение, защото то е свързано с разместване на земните пластове, докато в този случай става дума за толкова силни вибрации, които са накарали земята да се тресе. 

Веднага, разбира се, на явлението бива сложено името "Суифт земетресението" (Swift Quake), което се сравнява с друго такова в Сиатъл от 2011 г. "Beast Quake" е регистрирано заради радостта на фенове на американския футбол.

Тогава те реагират бурно на тъчдаун по време на мач между Сиатъл Сийхоукс и Ню Орлиънс Сейнтс. Оказва се, че феновете на концертите на Тейлър Суифт са разтърсили земята два пъти по-силно от тези на Сиатъл през 2011 г.

Пред CNN сеизмологът Джаки Каплан-Ауербах пояснява, че предизвиканото разтърсване на земята може да не е причинено само и единствено от подскачащите и танцуващи фенове на изпълнителката. Пръст може да има озвучаването.

Тейлър Суифт на турне - колко милиона е спечелила до момента от The Eras Tour

Колко милиона е спечелила до момента Тейлър Суифт от турнето си

Никой не може да спре изпълнителката

До този извод се стига след като биват прегледани внимателно данните. В двете вечери, в които Тейлър Суифт е имала концерти в Сиатъл, земните разтърсвания продължават през целия период на представленията. Докато при "Beast Quake" всичко утихва в рамките на няколко секунди.