Миналият месец Кристиано Роналдо пътува до иранската столица Техеран заедно с отбора си Ал-Насър, за да участва в мача от груповата фаза на Азиатската Шампионска лига срещу Персеполис. Отборът на португалеца не разочарова и спечели двубоя. Но това, с което обаче футболистът предизвика гнева на иранците, е не толкова загубата на отбора им, а неговата реакция при срещата му с Фатеме Хамами.

Защо Кристиано Роналдо лакира ноктите на краката си в черно

Кристиано Роналдо шокира феновете си

Суета или практичност

Иранката е художничка, която е искала да подари на Роналдо картина, специално рисувана за него. В знак на благодарност за жеста футболистът е целунал жената и ѝ е подарил тениска с автограф, след което е позирал и за снимка, на която се вижда, че я е прегърнал.

Според иранското законодателство обаче докосването на омъжена жена е еквивалентно на изневяра и именно заради това в страната са възмутени от поведението на Роналдо и се твърди, че дори са го осъдили на 99 удара с камшик. Mundo Deportivo пише, че следващия път, когато португалецът пътува до Иран, ще трябва да понесе наказанието.

Иранското посолство в Испания обаче опровергава това твърдение и дори подкрепя жеста на футболиста. "Категорично отричаме издаването на каквото и да е съдебно решение срещу международен спортист в Иран", цитират изявлението на институцията Daily Mail.

Златната топка 2023 - кои са претендентите и кои са с най-големи шансове

Кой е с най-големи шансове за Златната топка

Ето кои са всички кандидати тази година

В текста пише още, че "публикуването на такива необосновани новини може да засенчи престъпленията срещу човечеството и военните престъпления срещу потиснатата палестинска нация". Освен това според иранското посолство в Испания Кристиано Роналдо е бил "много добре приет от хората и властите", които са останали очаровани от срещата му с художничката Фатеме Хамами.