За насилието над жени напоследък се говори все повече както и у нас, така и в други страни по света. И Холивуд не е изключение. Тежките истории, които разказват знаменитостите, не са от скоро, а поредната такава споделя Шаная Туейн.

Шаная Туейн, Not Just A Girl и снимката, която изпълнителката качи за новата си песен Waking Up Dreaming

Защо Шаная Туейн остана само по шапка и ботуши

Изпълнителката не спира с изненадите

В интервю за Sunday Times певицата говори открито за детската си травма - сексуалното и физическо насилие, на което е била подложена от доведения си баща Джери Туейн, когато е била малка.

Шаная Туейн не крие, че преживяването се е отразило на начина, по който приема тялото си и в миналото дори се е опитала да промени външния си вид.

"Криех се и правех гърдите си по-плоски. Носех сутиени, които ми бяха малки, носех дори по два и така докато не останеше нищо момичешко в мен. Исках да ми е по-лесно да съм незабележима. Защото, о боже, беше ужасно да си момиче вкъщи."

Когато е вече на 22 години, животът на Шаная Туейн се променя. След като майка ѝ и доведеният ѝ баща загиват при автомобилна катастрофа, тя остава да помага в отглеждането на по-малките си братя и сестри. Междувременно започва и кариерата ѝ в музиката.

За новото си начало певицата казва, че е период, в който е навлязла в обществото и не е имало как повече да прикрива женствеността си. Тогава това не я кара да се чувства по-спокойна, а дори напротив - да се срамува от гърдите си и то това, че е момиче.

За щастие в последствие Шаная Туейн преодолява този проблем. В един момент просто се е запитала какъв толкова е проблемът ѝ.

"Знаеш ли, ти си жена и имаш това красиво тяло? Това, което беше толкова естествено за другите хора, беше толкова страшно за мен. Чувствах се експлоатирана, но сега нямах избор. Трябваше да бъда бляскава певица, трябваше да нося женствеността си по-открито и по-свободно."

Шаная Туейн, Not Just A Girl и документалният филм за певицата

Колко смела може да бъде Шаная Туейн

Разбираме от филма за живота й Not Just A Girl

Днес, 25 години по-късно, певицата сякаш съвсем напълно е приела женствеността си и с увереност отбелязва годишнината от излизането на албума си Come On Over. В него са включени хитовите парчета "Man! I Feel Like a Woman!" И "That Don't Impress Me Much", пише People.