Вероятно всеки почитател на филмите за Хари Потър се е запитвал понякога какво се случва с актьорите, изпълняващи главните роли в приказната поредица. И ако някои успяха да задъжат световната си слава, като Ема Уотсън, то други останаха разпознаваеми основно с участието си в сериите за малкия магьосник.

Рупърт Гринт, Дж.К. Роулинг и какво каза актьорът за писателката

Съгласен ли е Рупърт Гринт с вижданията на Дж.К. Роулинг

Рон има какво да каже

И въпреки че Рупърт Гринт продължава да снима, макар и най-вече за телевизията, като че ли остана леко в страни от светлините на прожекторите. Вероятно заради това, наскоро 34-годишният актьор сподели, че винаги си спомня с носталгия за участието си в "Хари Потър". А ако има такава възможност, би влязал отново в образа на Рон Уизли.

Именно с ролята на Рон Рупърт стана световно известен заедно с Ема Уотсън и Даниел Радклиф. Те участват още в първата от филмовите адаптации на книгата на Дж. К. Роулинг през далечната 2002 г. По това време Рупърт е само на 11. Играе любимия си герой в общо осем серии, преди всичко да приключи през 2011 г.

"Със сигурност, ако можех, отново щях да изиграя Рон", казва Рупърт в интервю пред британски телевизионен канал. "Това е герой, който е много важен за мен, аз израснах с него - дори бих казал, че станахме един и същ човек. Той беше цялото ми детство."

Ето защо Рупърт бърза да въведе и своето собствено дете в света на Хари Потър. Макар малката Уензди да е едва на две години, тя вече притежава магическа пръчка. Разбира се, подарък от баща ѝ.

Актьорът е споделял и, че няма търпение един ден да покаже на дъщеря си филмите за Хари Потър, пише Metro.

"Хари Потър", Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts, Даниел Радклиф, Ема Уотсън и специалният епизод, който ще видим

Задава се нещо специално за феновете на Хари Потър

2022 г. ще започне подобаващо и с магия

Рупърт Гринт има връзка с актрисата Джорджия Грум, с която посрещнаха Уензди през май 2020 г.