По един или друг начин, пандемията засегна икономиките на всички държави по света. За съжаление не пожали и бизнеса на много хора.

Робърт де Ниро, Доналд Тръмп, коронавирусът и в какво актьорът обвинява американския президент

Тежките обвинения на Робърт де Ниро срещу Доналд Тръмп

Американският президент нехае за това колко америаканци умират от COVID-19

Робърт де Ниро също е един от потърпевшите. Но казвайки това, не визираме само факта, че Холивуд спря и не може да снима нови филми.

Доходите на актьора не идват единствено от филмовите му ангажименти. Робърт де Ниро има дялове във веригата ресторанти Nobu и хотел Greenwich в Ню Йорк, които са отчели сериозни загуби заради коронавируса.

Според Каролин Краус - адвокатът на Де Ниро, Nobu са отчели загуби в размер на три милиона долара в рамките на месец април и 1.87 милиона за месец май.

Робърт де Ниро и Грейс Хайтауър

Източник: GettyImages

Робърт де Ниро и Грейс Хайтауър

А тези загуби са се отразили и върху издръжката, която плаща на бившата си съпруга Грейс Хайтауър. Според Page Six, Хайтауър е поискала от съда да принуди Робърт де Ниро да вдигне месечния лимит на кредитната ѝ карта отново на 100 000 долара.

Хоакин Финикс, Робърт де Ниро, "Жокера" и защо са се скарали двамата

Конфликтът между Робърт де Ниро и Хоакин Финикс

Как "Жокера" е бил в основата

Според нея актьорът неправомерно е намалил въпросния лимит на 50 000 долара. А според адвокатите му това се е наложило заради финансовите загуби, които компаниите му са претърпели. Което пък е довело до необходимостта Де Ниро да взима заеми, за да удовлетвори нуждите на инвеститорите, пише Fox News.