Рита Сахатчиу Ора е родена в Албания преди 27 години, но само на една година се мести с родителите си във Великобритания. Дуа Липа е родена в Лондон преди 23 години, но има албански корени.

Семействата на двете изпълнителки се познават от Косово, а самите те  посещават едно и също училище в Лондон и се движат в един и същи приятелски кръг.

Сега пък делят една и съща сцена - музикалната, световната. Но общото между тях сякаш е добре забравено, а за приятелство и дума не може да става. А каква е причината?

Няма напълно достоверна информация по въпроса, защото и двете избягват да го коментират. Но ето ги предположенията, които звучат правдоподобно.

Преди години сестрата на Рита, която работи в музикална компания, не иска да помогне на Дуа да пробие в сферата от страх да не засенчи Ора. Липа обаче успя да отвърне на удара и да заеме мястото на съученичката си като рекламно лице на Adidas. 

Така излиза, че сестрата на Рита Ора е запалила тихата вражда между изпълнителките. Въпреки че днес те са достатъчно известни, примирие сякаш не е обявено. А войната продължава на всички фронтове.

Песните на Рита и Дуа се конкурират за повече гледания в интернет, а профилите им в социалните мрежи - за повече последователи. В последното победителка е Липа 18 милиона срещи 13 за Ора, пише The Sun.

Стилът на двете също е доста идентичен. Обличат се предимно спортно, но и не пропускат възможност да покажат извивки и форми. 

Не можем да пропуснем и последната атака, част от продължителната война между двете. През 2014 г. Рита Ора скъса с диджея Калвин Харис. Той дори й забрани да изпълнява парчетата, който са създали заедно.

Лудият рожден ден на Дуа Липа

Лудият рожден ден на Дуа Липа

Звездата празнува в Ибиса

А само преди няколко месеца Харис започна професионални отношения с Дуа Липа, от който се роди хитът One Kiss. Ами, май изгубихме надежда за примирие...