Рафаел Надал безспорно вече е записал името си в историята на тениса, но феновете на колоритния испанец очакват той да продължи да играе поне още известно време.

Рафа Надал и оттеглянето му от Indian Wells, което повдигна много въпроси

Какво се случва с Рафа Надал

Идва ли краят за испанеца на корта

Е, последната година не е никак лека за Надал, защото заради контузия той почти не е играл. Направи опит за завръщане в началото на тази година, но той се оказа доста неуспешен.

Последва отказ от няколко турнира, като всички си мислеха, или по-скоро се надяваха, че Рафа Надал ще се завърне с пълна сила за началото на сезона на клей. Защото знаем, че на тази настилка той е наистина добър.

Бе дадена заявка, че Надал ще участва в Rolex Monte-Carlo Masters, където през годините е спечелил цели 11 трофея. Но и това няма да се случи. Рафаел Надал се отказа и от Rolex Monte-Carlo Masters.

Това обяви самият той в профила си в Instagram. "Тялото ми просто не ми позволява", написа Рафа Надал към поста. Тенисистът споделя, че контузията не му позволява да играе, въпреки че всеки ден дава всичко от себе си, за да е във форма.

анкета

Колко ще се задържи Григор Димитров в топ 10?

Виж резултати

Дълго, сега е яхнал вълната 34.9%

Няма да е много, конкуренцията е голяма 22.1%

Докато не си хване пак гадже 43.0%

"Нямате представа колко трудно е за мен да не мога да играя на тези турнири", допълва още Надал. Той завършва поста си с думите, че няма какво да направи, освен да приеме фактите и да се надява, че в бъдеще ще може отново да се завърне на корта.

Арина Сабаленка след смъртта на Константин Колцов - първа публикация и ще я видим ли на Porsche Tennis Grand Prix

След смъртта на бившия ѝ - какво следва за Арина Сабаленка

Ето за какво се подготвя тенисистката

Следващите турнири, в които Рафа Надал е заявил участие, са Barcelona Open (стартира на 15 април), турнирите в Мадрид и Рим (от сериите Masters 1000) и, разбира се, Roland-Garros, който стартира в края на месец май, пише Tennis Majors. Остава да разберем дали Надал ще бъде в кондиция да се включи в някои от тях.