Приянка Чопра е на 18 години, когато печели короната на "Мис Свят". Това се случва през 2000 г., след което започва и активната й кариера в киното. По-точно в Боливуд, където тя се превръща в едно от най-успешните имена.

Приянка Чопра, Citadel и твърденията ѝ, че за първи път получава равно заплащане

Първият път, в който Приянка Чопра получава равно заплащане

Amazon променят играта

Точно когато е най-известна в родната си Индия, Приянка взема съдбовното решение да се премести в САЩ и да продължи кариерата си в Холивуд. До момента тя не е обяснявала защо така драстично сменя житейския си път.

В подкаста на Дакс Шепард Armchair Expert обаче 40-годишната Чопра, която наскоро участва в "Белият тигър", разказва за специалните "процедури", на които се подлагат голяма част от индийските актриси в Боливуд.

"Избелвали са ме в много от филмите. Първо с грим, а после със специално осветление. Имаше една песен, която още помня. Казва се "Chitti Dudh Kudi", което означава "момиче бяло като мляко". Аз не бях такава, но трябваше да изиграя такова момиче, така че ме избелваха."

Приянка пояснява, че актрисите с по-светла кожа в Индия имат по-голям шанс да получат роли от другите. Още в началото на кариерата си тя участва в реклама на избелващ крем: играе продавачка на цветя с тъмна кожа, която харесва млад мъж. Чак когато избелва лицето си, той я забелязва.

Снимка 604513

Източник: GettyImages

Чопра, която има дъщеричка от съпруга си Ник Джонас, сега признава, че съжалява за тази реклама. Според нея подобни неща влияят негативно на самочувствието на индийките, но тогава това е бил единственият начин да бъде забелязана и да изкара пари, цитират я Guardian.