Какво се случва с принцеса Шарлийн след завръщането й в Монако е въпрос, който вълнува не само поданиците на княжеството, но и многото й международни почитатели. Тя преживява тежки месеци, свързани със здравословни проблеми, започнали още миналото лято.

Принцеса Шарлийн, принц Алберт и новината, че тя няма да участва в националния празник на Монако

Нов драматичен обрат за принцеса Шарлийн

Дали Монако го очакваше?

Много хора обаче очакваха 44-годишната Шарлийн да се появи на един от официалните празници на Монако, който се чества на 27 януари.

Тогава в княжеството отбелязват деня на Света Девота, която е покровител на малката държава. Вместо Шарлийн обаче на празненствата редом до принц Алберт се появи по-голямата му сестра принцеса Каролин. Тя излезе и на балкона на двореца, където поздрави хората заедно с племенниците си - близнаците принц Жак и принцеса Габриела.

Снимка 561798

Източник: GettyImages

Дворът на Монако обаче пусна официално изявление по повод липсата на Шарлийн. В него се казва, че физическото и емоционално възстановяване на принцесата "продължава със задоволителни и доста окуражаващи темпове".

Споменава се още, че тя има нужда от още поне няколко седмици възстановяване, както и специално зъбно лечение, което се налага в следствие на операциите, които претърпя през лятото на 2021 г. в родната си Южна Африка.