След дълго отсъствие поради здравословни проблеми принцесата на Монако - Шарлийн, която е бивша южноафриканска олимпийска плувкиня, се върна в княжеството през март. Преди две седмици тя даде интервю за френския вестник Nice-Matin, в което обясни, че се чувства по-добре, но все още не се е възстановила напълно.

Принцеса Шарлийн, принцеса Габриела и Седмицата на модата в Монако

Принцеса Шарлийн - най-после усмихната

Нова светска поява

"Здравето ми все още е крехко и не искам да прибързвам. Пътят беше дълъг, труден и толкова болезнен. Сега се чувствам по-спокойна", сподели 44-годишната принцеса. 

От People обаче разбираме, че сега принцеса Шарлийн е изправена пред друго предизвикателство - положителна проба за Covid-19. 

В изявление пред изданието, дворецът на Монако потвърждава, че Шарлийн има някои симптоми и е с коронвирус. Те уверяват, че принцесата ще спазва действащите здравни правила в страната и съответно ще бъде в период на изолация от няколко дни.

Снимка 576612

Източник: GettyImages

"Състоянието на нейното здраве не е източник на безпокойство", успокояват от кралския двор.

За последно принцесата беше видяна публично преди седмица по време на провеждането на Формула 1 в Монако. Поради изолацията си принцесата не успя да присъства на състезанието с водни велосипеди в Монако, спонсорирано от нейната благотворителна фондация, което беше насрочено за 4 юни. 

Принцеса Шарлийн, принц Алберт и появата им на Формула 1 в Монте Карло

Двама мъже и принцеса Шарлийн

Уикендът в Монако мина в приповдигнато настроение

Не се съобщава съпругът ѝ принц Алберт да е болен. До момента той преболедува Covid-19 два пъти. Принц Алберт беше сред първите световни фигури, които обявиха, че са се заразили с вируса през март 2020 г. През април тази година той даде положителна проба за втори път и остана в изолация за кратко.