През последните години датското кралско семейство наложи традицията да прави адвент календар в официалния си профил в Instagram, където през всеки ден от декември до Коледа споделя вдъхновяваща публикация.

Кралица Летисия и принцеса Мери по време на посещението на испанския крал и кралица в Дания

Принцеса Мери и кралица Летисия като в конкурс за красота

Двете дами демонстрираха стил

По този повод виждаме и как се украсява кралско коледно дърво. Престолонаследникът принц Фредерик се събра със семейството си в двореца Амалиенборг - мястото, където живеят, за да се подготвят за празниците.

На видеото виждаме как Фредерик и вече 18-годишният принц Кристиян носят голяма дървена стълба, с която да достигат до високите клонки на елхата. Принцеса Мери и по-малките деца - 16-годишната принцеса Изабела и 12-годишните близнаци принц Винсент и принцеса Жозефин, за смеят, докато окачат червени коледни топки и свещички.

Заедно с шестчленното семейство са и трите им кучета Грейс, Коко и Клое. От видеото виждаме, че настроението в двореца е жизнерадостно - очевидно скорошните твърдения за извънбрачна връзка на престолонаследника на датския престол са в миналото.

Припомняме, че испанските светски медии преди месец публикуваха снимки на принц Фредерик и мексиканката Хеновева Касанова. Двамата бяха посетили изложба и вечеря в популярен ресторант в Мадрид. Това стана причина за слухове за изневяра от страна на принца - нещо, което дворецът отрече категорично.