Годината започна с новината за сватбата на престолонаследника на Йордания и по-точно, с обявяването на датата на специалното събитие на принц Хюсеин. Това обаче няма да е единствената кралска сватба на 2023 г. Ето кои са останалите, за които знаем до момента.

Принцеса Александра от Люксембург, Николас Багори и първата кралска сватба за 2023 г.

Кралската сватба, която ни очаква през 2023 г.

В една малка монархия

Принцеса Александра и Николас Багори

Съвсем скоро стана ясно, че единствената дъщеря на великия херцог Анри Люксембургски ще сключи брак тази година. 31-годишната принцеса Александра ще се омъжи за годеника си Николас Багори през април. Гражданският брак ще е на 22 април в кметството на Люксембург, а църковният - на 29 април в църквата "Сен Триомф" в Борм-ле-Мимоза в южна Франция.

Принц Хюсеин и Раджуа ал Саиф

Най-големият син на крал Абдула Втори и кралица Рания ще се ожени на 1 юни на тържествена церемония по всички мюсюлмански традиции. Двамата със саудитката Раджуа ал Саиф се сгодиха през август. Все още не е обявено мястото на самата сватба.

Принцеса Иман и Джамил Термиотис

По-голямата сестра на принц Хюсеин също ще се омъжва тази година, като сватбата ѝ най-вероятно ще е след тази на брат ѝ. Тя се сгоди за Джамил Александър Термиотис миналата година - той е роден в Каракас, Венецуела, и е от гръцки произход.

Принцеса Марта-Луизе и Дюрек Верет

Макар да не е обявена все още, през 2023 г. очакваме и сватбата на норвежката принцеса, която се отказа от ролята си на работещ член на кралското семейство на Норвегия, след като се сгоди за американски шаман през юни 2022 г. Марта-Луизе е по-малкото дете на крал Харалд и кралица Соня, престолонаследник е брат ѝ принц Хаакон, припомнят ни Royal Central.