На 1 юли принцеса Даяна щеше да навърши 60 години. По този повод в двореца Кенсингтън е насрочено официалното откриване на статуята на Лейди Ди, както и на променената Бяла градина.

Принц Чарлз, Кейт Мидълтън и ще пропуснат ли откриването на статуята на принцеса Даяна

Кой няма да уважи Даяна

Нови кралски изненади

Събитие, планирано с месеци, към което всички гледат с интерес, защото ще събере отново рамо до рамо принцовете Уилям и Хари.

Той обаче е в тесен семеен кръг и без широко медийно отразяване. Предварително пък получихме снимки от градините на двореца, чиято трансформация е не по-малко любопитна.

Статуята, дело на Иън Ранк-Броудли, ще стои там, където бе любимото място за почивка и разходка на принцеса Даяна. Именно в същите градини пък през 2017 г. принц Хари обяви годежа си с Меган Маркъл. В момента пък в двореца Кенсингтън живеят принц Уилям, Кейт Мидълтън и трите им деца. А сега мястото ще е още по-специално и за двамата престолонаследници.

През 2017 г. градините са аранжирани наново и получават името Бялата градина в чест на 20-годишнината от смъртта на Спенсър. А още през 2019 г. на екип градинари е възложена задачата отново да променят растителността, като този пък акцентът е върху любимите цветя на покойната съпруга на принц Чарлз, предава Reuters.

Сега около статуята й растат стотици лалета, незабравки, рози, лавандули и далии. Тази красота е крайният резултат от 1000 часа труд, благодарение на който е създадено едно приказно място, на което човек да поспре и да отдаде почит на любимата на поколения Лейди Ди, която все още липсва не само на синовете си.