Кралските особи винаги са били на особена почит, радвали са се на интереса не само на обикновените хора, но и на медиите. А в последните десетилетия дамите, част от кралските семейства, са пример за подражание и обект на възхищение не само заради увереността, силата и постиженията си, но и заради начина, по-който изглеждат.

От отрупани със злато и скъпи платове, кралските дами станаха последователки и създателки на модни тенденции. Стилът може и да се придобива с времето, но има друго, което си е просто даденост - красотата.

Колкото и да е напреднала козметиката и пластичната хирургия, има едно вечно и неоспоримо правило, с което от векове се определя дали един човек е привлекателен или не - Златното сечение на Леонардо да Винчи, използвано и от древните гърци.

Снимка 488492

Източник: iStock

"Физическата перфектност" се изчислява чрез измервания и сравнения и различни части на лицето, както и на неговата симетричност. Така при красивите жени дължината на ухото трябва да е равна на дължината на носа, а ширината на окото трябва да е равна на разстоянието между очите.

На базата на такъв анализ американският пластичен хирург Хулиан де Силва прави класация на кралските дами с най-перфектни лица. Чрез използването на дигитализирани технологии, той стига до извода, че принцеса Даяна е най-привлекателната кралска личност на всички времена.

Лекарят е фен и на Меган и Кейт, но Златното сечение е категорично коя е победителката с 89.05% перфектно съотношение. Покойната съпруга на принц Чарлз има правилна форма на лицето, на челото, на носа и на веждите, а най-слабите й места са брадичката и устните.

Съвсем близо до Лейди Ди се подрежда Рания, кралицата на Йордания, с 88.9%. Тя е и най-красивата жива кралска особа. При нея, за разлика от Даяна, брадичката и устните са най-високо оценени, за разлика от носа и областта на веждите.

Трета остава Грейс Кели, принцесата на Монако, само с една десета по-малко от Рания. Тя е пример за вечна красота със своя незабравим поглед и обемни устни.

Меган Маркъл, новата визия на херцогинята и какво промени тя

Новата стара Меган е тук

Звездният блясък й липсваше

Четвъртото място е отредено на херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, която, оказва се, има по-симетрично лице от Кейт Мидълтън. Носът и брадичката са силните черти на съпругата на принц Хари, докато тази на принц Уилям има перфектното разстояние между носа и устните, предава Daily Mail.