В последните седмици принц Уилям е най-ангажираният член на кралското семейство. Покрай заболяването на баща си и скорошната операция на съпругата си, той поема на плещите си редица ангажименти, като междувременно се стреми да бъде опора и на семейството си. А на фона на цялата тази заетост обяви и нова благотворителна инициатива.

Принц Уилям и неговите Earthshot Prize - в Кейптаун през ноември тази година

Соло плановете на принц Уилям

Далечно пътуване в края на годината

Неведнъж за по-малкия му брат принц Хари се е говорило, че буквално върви по стъпките на своята покойна майка и продължава нейното дело в Африка. Но сега принц Уилям е този, който продължава една кауза, била приживе на сърце на Даяна.

От доста време бъдещият британски крал е ангажиран до помага на бездомните хора на Острова. А тази седмица от двореца оповестиха, че планира построяването на 24 къщи в херцогство Корноул, в което и самият той живее. Те ще служат като временно убежище за хора, загубили по една или друга причина покрива над главата си.

Снимка 633363

Източник: GettyImages

По план първата копка трябва да се направи през есента на тази година, а къщите да посрещнат първите си обитатели през септември 2025 г. Проектът се оценява на близо четири милиона долара, а принц Уилям ще си партнира с местна благотворителна организация, която ще осигури част от финансирането. 

И това е поредната голяма крачка на принца на Уелс към още по-голямата му мечта - във Великобритания да няма бездомници или поне да бъдат много рядко срещано явление. Неговата кампания Homewards е вдъхновена от посещенията с покойната му майка Даяна в домове за бездомни още когато е само на 11 години. Тогава за пръв път разбира, че има хора, които няма къде да живеят, пише Fox News.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън - с нови профили на сайта на кралското семейство

Промяна за Уилям и Кейт

Какво ново около принца и принцесата

Точно като нея, той става патрон на благотворителната организация Centrepoint в Лондон. Десетилетия по-късно принц Уилям продължава делото на покойната си майка и е решен да осигури достъпни домове за всички из цяла Великобритания. Така той не само ще намали социалното неравенство, но и ще се чувства горд, че е успял да продължи една добра кауза.