Погребението на принц Филип в събота, 17 април, се превърна в повод за първа среща на принц Хари с кралското семейство от повече от година. Той се прибра на Острова веднага след обявяването на тъжната вест за смъртта на дядо му, а по време на церемонията вървя с наведена глава зад баща си и чичовците си.

Принц Уилям, принц Хари и милите им думи за принц Филип

Как Уилям и Хари почетоха принц Филип

Заедно в скръбта

Уилям и Хари бяха разделени в траурното шествие от братовчед си Питър Филипс - решението, взето от кралицата уж по протокол. Разбира се, това разпали с нова сила твърденията за отчуждение между двамата. А това, което се видя пред камерите, бе пълна липса на комуникация.

Разбира се, не сме и очаквали двамата братя да си приказват сладко-сладко, докато вървят зад ковчега на дядо си. Затова и е интересно да разберем какво остана скрито.

Снимка 527673

Източник: GettyImages

След края на официалната част Уилям и Хари бяха забелязани да си разговарят настрана. Първоначално с тях бе и Кейт Мидълтън, която обаче тактично ги остави сами. Тя винаги е била в ролята на помирител, затова и сега няма да се учудим, ако е инициирала този разговор, след което просто си е тръгнала.

За съжаление, няма как да знаем какво точно си казаха двамата. Според по-наблюдателни, са коментирали колко добре е преминала церемонията - точно както дядо им е искал.

Снимка 527671

Източник: GettyImages

А според източници, цитирали от Page Six, Уилям и Хари са провели разговор в компанията и на баща си Чарлз часове след погребението. Те определено има много какво да дискутират, но първият им опит за стопяване на ледовете се определя като не особено продуктивен. Все пак е стъпка в правилната посока.

Принц Уилям, принц Хари, Зара Тиндал и ще успее ли да сдобри братята

Кой ще сдобри Уилям и Хари

Целта е почти постигната

Вероятно тримата отново ще имат възможност да си кажат каквото мислят, защото последната информация е, че принц Хари е решил остане още няколко дни на Острова - поне за рождения ден на кралицата, който е на 21 април.