Докато Великобритания приветстваше новия си крал в събота, 10 септември, почитателите на кралското семейство имаха и повод за радост, въпреки смъртта на кралицата. Или именно заради нея.

Смъртта на кралица Елизабет II и какво знаем за предстоящото й погребение

Погребението на кралица Елизабет - какво знаем за него

Кралицата ще бъде изпратена достойно

Защото тя се оказа поводът принцовете Уилям и Хари да се съберат след две години хладни отношения.

Смъртта на Елизабет II обедини не само една нация в скръб, но и разделеното кралско семейство. Новият престолонаследник принц Уилям символично протегна ръка към по-малкия си брат, като покани Хари и Меган да се присъединят към него и Кейт в Уиндзор.

Снимка 587150

Източник: GettyImages

Там четиримата се срещнаха с опечалени поданици на кралицата и разгледаха цветята, и спомените, оставени пред двореца. Въпреки скръбния повод, херцозите на Съсекс и наскоро превърналите се в принц и принцеса на Уелс показва добри отношения.

Снимка 587151

Източник: GettyImages

Те разговаряха със събралите се в Уиндзор, като благодаряха на всеки, дошъл да изкаже последна почит към кралицата. "Разговаряхме за кралицата и Хари ме попита дали съм я срещала на живо", казва пред ВВС Прити Виас. "Те разбират, че нацията е загубила кралицата си и ни позволяват да скърбим с тях", споделя друга жена след срещата си с Уилям, Кейт, Хари и Меган.

От People добавят, че четиримата са си тръгнали от срещата със събралите се пред Уиндзор с една кола, като Уилям е шофирал. Нито един от братята обаче не успя да стигне до Балморал, за да види баба си за последно преди смъртта й. В последните й минути край кралица Елизабет са били единствено крал Чарлз, съпругата му Камила и сестра му принцеса Ан.