В последните дни в кралския двор отново е напечено. Едната причина са поредните доста лични признания на принц Хари за детството му и нанесените травми, които направи в епизод от документалната поредица The Me You Can't See.

Принц Хари, The Me You Can't See и новите признания за преживяното с Меган Маркъл в кралския двор

Принц Хари за травмите, алкохола и наркотиците

Кошмарът, през който е преминал

Също така, наскоро станаха ясни изводите от независимо разследване по повод интервюто на принцеса Даяна за предаването "Панорама" през 1995. Според тях, журналистът Мартин Башир е използвал "измамно поведение", за да убеди Спенсър да говори толкова откровено пред него.

В отговор принц Уилям и принц Хари публикуваха отделни официални изказвания, в които заклеймиха недостойното поведение на Башир и заявиха, че именно интервюто е допринесло за фаталния завършек на живота на тяхната майка.

Обвинения от принцовете получи и самата медия BBC, която, според тях, много добре е знаела какво се случва, но е прикривала Башир. И така Даяна си е отишла от този свят, без да разбере, че е била измамена. А желанието за справедливост на синовете й с години е било неглижирано.

Дни след тези думи на двамата принцове, пълни с болка и разочарование, те получиха официално извинение от самия Башир. Той изрази "дълбоко съжаление", но и подчерта, че, според него, интервюто със Спенсър не й е нанесло вреда и не това е била неговата цел.

"Всичко, което направихме в рамките на интервюто, беше както тя го искаше - от това кога ще уведоми двореца, през датата на излъчване, до самото съдържание", категоричен е журналистът. "Аз и семейството ми я обичахме", допълва той в интервюто си за Sunday Times.

В думите му може да има истина и Даяна сама да е пожелала да каже всичко в интервюто, но друг е въпросът какво е породило това нейно желание.

Принц Уилям, принц Хари, статуята на принцеса Даяна и ще говорят ли заедно на откриването й

Колко голяма е пропастта между Уилям и Хари

Или просто си правят напук

Според разкрития през годините, това са фалшиви банкови извлечения, които Башир й е показал. Но пък той е категоричен, че не те са убедили Спенсър да говори пред него. Все пак признава, че това е била много глупава постъпка, за която съжалява.