Принц Уилям и Кейт Мидълтън не се спират, когато става дума за служебните им кралски ангажименти. В момента двойката е на посещение в Шотландия, а целта е да подпомагат развитието на ранното детско психично здраве.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и ролята, която кралица Елизабет им отреди за своя платинен юбилей

Уилям и Кейт отново изпревариха Хари и Меган

Каква ще бъде ролята им в юбилея на кралицата

Любопитното в случая обаче е, че двойката, която е известна от сватбения си ден насам като херцогът и херцогинята на Кеймбридж, в Шотландия се подвизава с различна титла.

Когато Уилям сключва брак с Кейт Мидълтън през 2011 г., кралица Елизабет го удостоява с три различни титли: херцог на Кеймбридж, граф на Стратхърн и барон Карикфергус. Като негова съпруга, тези титли, разбира се, се отнасят и за Кейт.

И като притежатели на шотландски титли, когато Кейт и Уилям посещават Шотландия, те автоматично се преименуват на графът и графинята на Стратхърн.

Снимка 573661

Източник: GettyImages

По време на посещението си Уилям и Кейт се срещнаха с група група малки деца, участващи в новаторска програма Roots of Empathy, чиято цел е да подпомогне благополучието им да насърчи в тях чувството за емпатия. Инициативата е част от кралската фондацията на Кейт Centre for Early Childhood.

Снимка 573660

Източник: GettyImages

В рамките на програмата, малки бебета се водят периодично в началните училища и по този начин се дава възможност на учениците да наблюдават отблизо тяхното развитие и емоции.

Във вторник, ден преди пристигането си в Шотландия, кралската двойка посети Манчестър. Целта бе откриването на мемориал на жертвите на атентата в Манчестър Арена през 2017 г., пише People.