В последните години принц Уилям и Кейт Мидълтън се превърнаха в символ на промяната в кралския двор. Те са свежият полъх, от който монархията се нуждаеше, за да продължи да бъде така близо до хората в една по-различна ера на дигитализация и комуникации.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и десетата годишнина от сватбата им

Уилям и Кейт 10 години след сватбата

Приказката продължава

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж имат профили в социалните мрежи от години, но преди дни обявиха, че преминават на следващото ниво със свой канал в YouTube. Платформата за видеосподеляне е не по-малко актуално и посещавано място от Instagram и Twitter и тяхното присъствие там е напълно логично.

Уилям и Кейт вече публикуваха първото си кратко видео, което е по-скоро промо за това какво да очакваме да видим от тях. В него са монтирани кадри от различни ангажименти на двойката. Чуваме и херцогът да казва на съпругата си да внимава какво говори, защото камерите са навсякъде около тях.

Но има и много смях, и забавни моменти, останали извън официалните снимки от ангажиментите на кралската двойка, които със сигурност си заслужават да бъдат видени. Явно точно те ще бъдат един от акцентите в YouTube канала им, което ще им позволи да ги видим и в друга светлина, далеч от сериозния тон на протокола.

Разбира се, в новото си онлайн начинание Уилям и Кейт ще дадат повече гласност на каузите и инициативите, с които са ангажирани, както правеха досега и в социалните мрежи. Именно в тази насока е и първото им по-дълго видео в канала.

А разширяването на онлайн присъствието им е още една крачка към модернизацията на кралския двор, каквато е една от целите на херцога на Кеймбридж.

Принц Уилям, принц Чарлз и важното решение за кралския двор, което трябва да вземат

Уилям и Чарлз решават съдбата на кралския двор

Неотложни въпроси

Той е категоричен, че уважава протокола, но иска присъствието на семейството му в обществото да бъде по-актуално към сегашното време. Част от промените е както онлайн комуникацията, така и балансът между това какво да споделя и какво да остане скрито, предава Guardian.