Смъртта на кралица Елизабет стана причина много от досегашните титли в кралското семейство да бъдат променени. Разбира се, най-съществената промяна е, че след повече от 70 години Великобритания отново има крал.

Крал Чарлз III, официалното му обявяване за монарх и кога се очаква коронацията му

Как принц Чарлз стана крал Чарлз III

И кога да очакваме коронацията

Но също така вече разполага с нови принц и принцеса на Уелс.

Стана ясно, че Чарлз III предаде титлата си на първородния си син без излишни церемониалности. Това се случи в първото му официално обръщение към нацията ден след смъртта на кралицата. Така пък досегашната херцогиня на Кембридж Кейт Мидълтън вече е "принцеса на Уелс" - титла, с която цял свят свързваше покойната й свекърва принцеса Даяна.

Снимка 575738

Източник: GettyImages

Според информацията на Кенсигтънския дворец, цитирана от ВВС, Мидълтън е казала, че ще се "уповава на историята", но "с поглед към бъдещето, защото искам да изградя собствения си път". Формално преди Чарлз да стане крал, съпругата му Камила също разполагаше с титлата принцеса на Уелс, но не я използваше.

От сега нататък като към принцове и принцеса на Уелс хората трябва да се обръщат и към трите деца на Уилям и Кейт - Джордж, Шарлот и Луис. Семейството наследява от Чарлз и титлата херцози на Корнуол, както и самото херцогство, което се простира на впечатляващите 52 хил. хектара земя и миналата година донесе на Чарлз доход от 21 милиона британски паунда.