Отминаващата седмица за кралското семейство беше белязана от едно голямо събитие - рожденият ден на краля. Чарлз навърши 75 години, както и малко над година, откакто се възкачи на престола.

Рожденият ден на крал Чарлз - как беше отбелязан от Уилям и Кейт, както и от Бъкингамския дворец

Неочаквани снимки на рождения ден на крал Чарлз

Време е за пожелания

И макар годишнината да мина без пищни празненства, един въпрос тормозеше феновете на кралското семейство - дали принц Хари е честил празника на баща си. Краткият отговор е "Да".

Принцът, който от 2020 г. живее в САЩ със съпругата си, се е обадил на краля за рождения му ден. Разговорът им е протекъл "топло и позитивно" според достоверни източници на ВВС - знак, че отношенията между баща и син може и да се подобрят.

Снимка 635908

Източник: GettyImages

Освен Хари, с крал Чарлз са разговаряли и двете му малки внучета принц Арчи и принцеса Лилибет. Твърди се, че децата на Хари и Меган Маркъл дори са записали кратко видео, на което пеят "Честит рожден ден" на дядо си.

Снимка 516641

Източник: GettyImages

Междувременно стана ясно, че Хари има намерение да гледа новия и финален сезон на сериала The Crown, който разказва историята на собственото му семейство. В първите четири епизода, които са налични вече за гледане в Netflix, се засяга смъртта на майка му принцеса Даяна.

За разлика от останалите членове на кралското семейство, принц Хари няма негативно отношение към сериала. "Много по-естествено ми е да гледам The Crown, отколкото историите, изписани за семейството ми или съпругата ми. Сериалът е ясно, че е фикция", коментира той в шоуто на Джеймс Кордън през 2021 г.