Отношенията между принц Хари и принц Чарлз не бяха никак розови още преди херцогът на Съсекс да реши да напусне кралския двор. А последвалите събития успяха значително да влошат връзката между баща и син.

Принц Чарлз, принц Хари, Меган Маркъл и обвиненията в расизъм към херцога на Корноул

Чарлз ли е расистът на кралския двор

Думите му по адрес на Арчи

Много се говори и се изписа, но някои от твърденията остават в сферата на предложенията. Като например това дали наистина бъдещият крал е спрял финансовата си помощ за по-малкия си син веднага след Мегзит, а не както беше уговорката им - година по-късно.

Сега Хари и Меган са самостоятелни и здраво стъпили на краката си, но връзката им с кралския двор е все така колеблива. А според нови разкрития от източници на кралския двор баща и син почти не са си говорили в продължение на месеци.

Снимка 552991

Източник: GettyImages

Това се е случило след интервюто на херцога и херцогинята на Съсекс пред Опра Уинфри и допълнителните разкрития, които последваха след него. А в последните осем месеца след погребението на принц Филип, през които не са се виждали, са разговаряли едва няколко пъти по телефона.

Баща и син пък вече имат още една причина за обтегнати отношения. Преди дни принц Хари заяви публично, че е "прекъснал връзките" си с Махфуз Марей Мубарак бин Махфуз, след като в него са се породили "подозрения" относно намеренията му. Херцогът на Съсекс също така разкри, че е получил дарения за милиони за една от своите организации от Махфуз.

Снимка 505172

Източник: GettyImages

Интересна подробност е, че принц Хари е прекратил отношенията си със саудитския милиардер година преди баща му принц Чарлз да го награди с Ордена на британската империя. И сега по-малкият син на принц Чарлз го постави в много неудобна позиция с признанието си, разкриват от Daily Mail.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, пътуването им до САЩ и ще се срещнат ли с принц Хари и Меган Маркъл

Ще се събере ли отново Фантастичната четворка

Уравнение с много неизвестни

Според източниците от кралския двор, бъдещият престолонаследник е приел признанията на принц Хари като удар по репутацията му и по уменията да взима ръководни решения - като например на кого да връчи орден. И изглежда скоро няма надежда за помирение между баща и син.