Безспорно най-изненадващото и неприятно за кралския двор твърдение, което принц Хари и Меган Маркъл направиха пред Опра Уинфри, бе за проявения расизъм към сина им Арчи.

Принц Хари, Меган Маркъл, интервюто с Опра Уинфри и реакциите в кралски двор след него

Реакцията на кралския двор след интервюто на Хари и Меган

Някой май се притесни

Херцогинята на Съсекс призна, че докато е била бременна, с нея и със съпруга й са се водели разговори за това колко тъмна ще бъде кожата на бебето и как то ще бъде лишено от кралска титла.

Тогава Маркъл не пожела да спомене кой точно е имал тези притеснения. Ден по-късно пък Уинфри предаде от тяхно име уточнението, че не става дума за кралицата и принц Филип.

Снимка 521901

Източник: GettyImages

Логично, подозренията се прехвърлиха върху принц Чарлз и Камила. Сега обаче има и нова версия, разкрита от Лили Колин-Кембъл, автор на осем книги за кралския двор. В поредния епизод на своя подкаст Chatting With Lady C тя заяви, че има информация от източници от двореца, която разкрива коя е въпросната личност.

По думите й, принцеса Ан, дъщерята на Елизабет Втора, е човекът, когото Меган не пожела да назове. Колин-Кембъл обаче подчертава, че думите на Ан са извадени от контекста и притесненията й всъщност са малко по-различни.

Снимка 525382

Източник: GettyImages

Те са били свързани с това по какъв начин ще повлияе присъствието на някой като Меган в кралското семейство - от род без сходни ценности и култура, както и познаване на традициите. Тя е смятала, че това може да доведе до нещо "катастрофално", каквото всъщност й се случи - Мегзит, предава Metro.

Принц Хари обаче е бил много докачлив дори на всеки намек за различията между него и Меган и е приел думите на принцеса Ан като расизъм, въпреки че тя не е визирала разликите в цвета на кожата, а тези в културата.

Иначе на дъщерята на кралицата отдавна й се носи славата на бунтовник в кралския двор. Тя е доста своенравна, а междувременно е и сред най-работещите членове на семейството, което й дава самочувствието да се разпорежда и да налага мнение.

Принц Хари, Меган Маркъл и излъгаха ли за тайната сватба

Хванаха Хари и Меган в лъжа

И те си признаха

Освен това, Ан винаги е била сред най-върлите противници на брака на принц Хари с Меган Маркъл и затова не е трудно да повяваме на думите на Колин-Кембъл.