Интервюто на принц Хари и Меган Маркъл бе излъчено в САЩ в неделя, 7 март, а във Великобритания - ден по-късно. Напълно очаквано, то предизвика широк отзвук както в британското общество, така и в местните медии.

Опра Уинфри, принц Хари, Меган Маркъл и какво още разкри за интервюто водещата

Разкритията на Опра след интервюто с Хари и Меган

Какво още научихме

Скандали се разразиха и по телевизията, като дори кралският коментатор и основен критик на бившата актриса Пиърс Морган остана без поста си на ководещ в сутрешния блок Good Morning Britain. Той си позволи да се усъмни във всяка дума, казана от Меган, дори в признанията й за самоубийствени мисли и това му струва много.

Но, разбира се, най-очаквана от всички бе реакцията на самия кралски двор. Тя дойде с известно закъснение - привечер на 9 март, и бе в типичния формален, кралски стил. Пояснено е, че е от името на кралица Елизабет Втора.

Снимка 508562

Източник: GettyImages

"Цялото семейство е натъжено да разбере с подробности колко предизвикателни са били последните няколко години за Меган и Хари. Повдигнатите въпроси, особено тези за расата, са доста притеснителни. Въпреки че някои спомени може да се различават, те се приемат много сериозно и ще бъдат разгледани лично от семейството", се казва в изявлението.

"Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат много обичани членове на семейството" - с тези думи завършва отговорът на интервюто на херцога и херцогинята на Съсекс. А, според информация в британските медии, преди разпространяването на тези думи в кралския двор е бита тревога.

От написаното в официалната позиция можем да си направим извода, че явно Елизабет Втора не е била напълно наясно със случващото се в кралския двор и е останала неприятно изненадана от обвиненията в расизъм. Затова и е свикала няколко спешни срещи след излъчването на интервюто.

Те са били с принцовете Уилям и Чарлз, чиито имена чухме неведнъж в изказванията най-вече на принц Хари. Именно върху тях паднаха и основните подозрения, че са се притеснявали Арчи да не се роди прекалено тъмен, след като стана ясно, че този въпрос не е бил на дневен ред за кралицата и съпруга й.

Елизабет Втора е провела не една и две срещи с висшите членове на екипа си, за да обсъди какъв точно да бъде официалният отговор на обвиненията, които кралският двор получи. А мнението на всички е, че Хари и Меган натиснаха бутона на ядрената бомба и в Бъкингам скоро нищо няма да бъде същото, предава Daily Mail.

The Crown, Питър Морган, Меган Маркъл, принц Хари, Опра Уинфри и ще видим ли интервюто в сериала

Ще видим ли интервюто на Меган и Хари в The Crown

Желязна логика

Засега съпрузите нямат намерение да дават допълнителни коментари след излъчването на интервюто, заяви техен говорител, цитиран от CNN.