В началото на месеца Меган Маркъл призна за пръв път пред Опра Уинфри, че двамата с принц Хари са станали законно семейство три дни преди официалната си сватба през май 2018 г. Това определено предизвика изненада, а тя е още по-голяма от доказателствата, че твърдението й не отговаря на истината.

Принц Хари, Меган Маркъл и тайната им сватба дни преди официалната

Тайната сватба на Хари и Меган

Какво скриха от нас

В британските медии бе разпространена информация от държавния регистър, в който се вписват брачните свидетелства. И от там са категорични, че това на принц Хари и Меган Маркъл е било подписано на 19 май - датата, на която всички ги видяхме пред олтара в параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзор.

Именно тогава двамата са станали законни съпруг и съпруга, а не дни по-рано, когато може и да са си организирали романтичен ритуал в присъствието на архиепископ, но той не е бил признат от закона и църквата.

Снимка 357522

Източник: GettyImages

Други факти, които изобличават твърдението на херцогинята на Съсекс са, че без свидетели няма как да сключат брачен съюз. А в документа като такива са записани майката на Меган - Дория Рагланд, и принц Чарлз.

Освен това, Nottingham Cottage, където живееха, не е място, определено за подобни церемонии. Оказа се, че архиепископът не взима участие в подобни интимни сватби, а коментарът е, че Меган е американка и не ги разбира много тези неща, предава Daily Mail.

Кейт Мидълтън, Меган Маркъл и ще наруши ли херцогинята на Кеймбридж кралския протокол

Кейт отвръща на удара на Меган

Напук на протокола

След публикуването на тези твърдения, говорител на двойката призна пред The Sun, че тайната церемония, за която Меган говореше пред Опра Уинфри, не е била действителна сватба, а просто "лична размяна на обети".