Вчера, 9 март, принц Хари и Меган Маркъл взеха участие на редовното събитие по повод Деня на Общността на нациите, провело се в Уестмистърското абатство. Този път обаче то мина под друг знак - като последния кралски ангажимент на херцога и херцогинята на Съсекс.

Елизабет Втора лично ги е помолила да присъстват, защото Общността на нациите, били някога част от Британската империя, е една от организациите, в които принц Хари ще продължи да има участие и след Мегзит. Събитието ни даде възможност да видим и Фантастичната четворка на кралския двор за последен път.

Очакваше се тази среща да бъде изпълнена с емоции, а ние до последно имахме надеждата те да бъдат положителни. Очакването ни обаче не се оправда и дори по снимките е видно, че между двамата братя и техните съпруги има голямо напрежение.

Снимка 470908

Източник: GettyImages

Двете двойки пристигнаха поотделно, като първи в абатството се настаниха Хари и Меган. Те поздравиха тълпата отпред и заеха местата си. Скоро след това дойдоха и Уилям и Кейт.

Снимка 470912

Източник: GettyImages

Те поздравиха графа и графинята на Есекс, но не видяхме подобен поздрав и към херцога и херцогинята на Съсекс, седящи също на задния ред. Това видимо смути Хари и Меган, които си размениха няколко бързи реплики. Е, Уилям все пак ги дари с бърз поглед...

По време на цялата церемония двете двойки не размениха нито дума, докато херцогът на Кеймбридж не спря да говори с принц Едуард. Въпреки това Маркъл бе решила да даде всичко от себе си и да не спре да се усмихва, но на момент истинските емоции взимаха връх.

А като причина за това напрежение и посърналите лица на Хари и Меган се изтъква фактът, че двамата не са били поканени на специално събиране след официалната част. И това със сигурност не е сбогуването, което са очаквали да получат.

Снимка 470906

Източник: GettyImages

Освен това им е било наредено да заемат своите места в абатството преди принц Едуард и Софи Есекс, които принципно са по-назад от тях в кралската йерархия, пише Daily Mail.

Принц Хари, Меган Маркъл и това ли е последният път на херцога във военна униформа

Последният път на принц Хари

Още едно сбогуване

Очевидно Хари и Меган са искали да се сбогуват с кралския двор с добри чувства, но планът им не сработи. Искаха и до последно да запазят достойнството си, което видимо бе потъпкано от обстоятелствата. Но каквото повикало, такова се обадило.