Миналата седмица принц Хари и Меган Маркъл се завърнаха в центъра на вниманието за последните си ангажименти като пълноправни членове на кралския двор.

В събота, 7 март, те сe появиха в Royal Albert Hall, за да присъстват на традиционния Фестивал на музиката Маунтбатън.

Херцогът на Съсекс - все още е в ролята си и на капитан на Кралскатa морска пехота, бе в компанията на десетки военни ветерани, музиканти и композитори. Събитието бе благотворително, а целта му - събиране на средства за бившите кадри на пехотата.

Снимка 470803

Източник: GettyImages

Но всичко остана на заден план, щом Хари и Меган прекрачиха прага на залата. Херцогът бе облечен в официална униформа в червено, а неговата съпруга - с дълга, елегантна рокля в същия цвят и с висока цепка.

Двамата не изпуснаха последната удобна възможност да изгреят в целия си блясък и го направиха по най-добрия начин. Събитието бе последният път, в който виждаме принц Хари в официална военна униформа. Затова и тя бе идеално съчетана със също толкова яркия тоалет на съпругата му.

Снимка 470805

Източник: GettyImages

След края на март херцогът ще може да носи своите медали, но не и униформи. На следващия ден за възпоменание на жертвите от Първата световна война например, той няма да поднесе венци на мемориала заедно с брат си и баща си, а ще наблюдава случващото се отстрани.

Меган Маркъл, Ейкър Окой, 8 март и посещението в училище в Лондон

Кого прегърна Меган (и наруши протокола)

И какво се случи после

Нo подкрепата му за военните сили и ветераните няма да спре, само че ще бъде под друга форма, а не като идваща от пълноправен член на кралския двор, пише Daily Mail.

Снимка 470821

Източник: GettyImages

А това сбогуване с поредната отговорност и привилегия, която Хари загърби заради Меган, определено бе запомнящо се. То е и най-емоционалното, защото именно тази роля на принца винаги му е била присърце.

Снимка 470820

Източник: GettyImages

Още от малък херцогът никога не е крил желанието си да бъде част от армията. Виждали сме го в редица роли с военна униформа по време на 10-годишната си военна служба, която прекрати през 2015 г. Бил е дори и в британската база в Афганистан. Сега е готов на всичко, но в името на любовта...