Един от спорните въпроси след преместването на принц Хари и Меган Маркъл в Канада е какво ще се случи с тяхната охрана и най-вече - кой ще плаща сериозната сума за нея.

Първоначалното предположение, че това ще са британските данъкоплатци, бързо бе отхвърлено. След това дойде гостоприемството на канадския премиер Джъстин Трюдо, който им предложи полицейска защита в тази безпрецедентна за всички ситуация.

Сега обаче това споразумение върви към своя край, най-вече заради обществения натиск. Съвсем очаквано, канадците никак не изгарят от желание да плащат стотици хиляди долари годишно, за да има кой да ходи след Хари и Меган и да им пази гърба. 

Снимка 462245

Източник: GettyImages

Затова и условията ще се променят съвсем скоро, вероятно с идването на месец април, когато херцогът и херцогинята на Съсекс официално ще се разделят с кралския двор.

Но Хари и Меган ще продължат да имат статута на личности, получаващи международна защита. И като такива канадската полиция е длъжна да им осигури необходимата защита. Но това вече няма да бъде за тяхна сметка, пише CNN.

Дейвид Бекъм, принц Хари, Меган Маркъл и какво призна футболистът за напускането на кралския двор

Когато Бекъм пази гърба на принц Хари

На това се казва подкрепа

Така най-вероятната алтернатива пред двойката е сами да плащат, за да бъдат охранявани. Каква точно висока цена ще трябва да плащат за това, ще остане в тайна.