Миналата седмица стана ясно решението на кралицата, с което забранява на принц Хари и Меган Маркъл да използват името Sussex Royal за своите организации и търговска дейност. А идеята й е не толкова да ги наказва за своеволията, колкото да защити короната, смятат кралски експерти.

Херцогът и херцогинята на Съсекс са приели решението доста тежко, защото то ще наруши сериозно плановете им, а и обезсмисля сериозната подготовка за отделянето им от кралския двор - като регистриране на търговска марка, която няма да могат да използват.

Хари и Меган се изживяват като жертви на кралицата, която ги остави без полезен ход. Според тях, кралицата не притежава думата "royal" (кралски) и не може да им забрани да я използват. Въпреки това, на сайта си те категорично оповестиха, че ще спрат да използват името Sussex Royal от началото на април.

Снимка 436939

Източник: GettyImages

Херцогът и херцогинята са убедени, че под каквото и име да развиват дейността си, тя пак ще бъде успешна заради тях самите и голямата им популярност. Но засега те отричат създаването на фондация, въпреки че са категорични, че ще намерят начини да продължават да извършват своята благотворителна дейност, пише Express.

Принц Хари, Меган Маркъл и обявената дата на Мегзит

Какво ще се случи с Хари и Меган от април

Сами си го пожелаха

Засега въпросителните са много повече от фактите, но видимо вътрешното недоволство на Хари и Меган няма да се материализира в още действия срещу кралицата и кралския двор.