Миналата седмица Меган Маркъл отново стана най-коментираната жена в света. Този пък поводът бе есето й, озаглавено "Загубите, които споделяме", в което призна, че през лятото е направила спонтанен аборт.

Меган Маркъл, The New York Times и загубата на второто й дете

Меган Маркъл за загубата на второто си дете

Емоционално за болката, за която трябва да се говори

Новината предизвика вълна от съпричастност както от редица известни личности, преминали през същото, така и от хиляди потребители в социалните мрежи. Разбира се, не липсваха и мнозина, които обвиниха херцогинята на Съсекс, че просто отново търси внимание, макар и с толкова интимно признание.

На фона на всичко това, не по-малко интересна е и реакцията на кралския двор. От там отказаха да коментират публично загубата на Хари и Меган, защото е нещо "прекалено лично". Именно тя обаче е станала и причина за стопяване на ледовете след Мегзит.

Снимка 507554

Източник: GettyImages

Според The Daily Beast, принц Хари е споделил със семейството си за аборта и те са били наясно, че Меган ще разкаже своята история публично. А тъжните събития са помогнали на херцога на Съсекс и неговия брат принц Уилям да намерят отново път един към друг, макар и само за известно време.

Двамата са провели няколко разговора помежду си, като Уилям и Кейт са изразили своята загриженост и тъга за случилото си. Принц Чарлз също е заявил своята подкрепа.

Принц Хари, Меган Маркъл и жестът им към принцеса Йожени

Изненадващият жест на Хари и Меган

Какво решение взеха

Според някои кралски експерти пък, кралицата и кралското семейство са пропуснали страхотна възможност да опровергаят всички, които смятат, че Мегзит е породен от ужасно отношение към Меган Маркъл. Така монетата отново има две страни, а какви са истинските настроения в кралския двор, можем само да предполагаме.