Принц Хари винаги е бил любим внук на кралицата, но покрай връзката си с Меган Маркъл отношенията им претърпяха доста промени. Мнението, че Елизабет Втора е застанала зад решението за Мегзит и подкрепя херцога и херцогинята на Съсекс, отговаря на факта, че съпрузите все още фигурират на официалния сайт на кралското семейство и там все още се публикува информация за тях.

Но някои от последните събития могат да се окажат пречка пред безоблачните отношения на Хари и Меган с кралицата. На първо място е информацията, която изтече в медийното пространство покрай делото с британските таблоиди, заведено от херцога и херцогинята.

От нея стана ясно, че Маркъл се е чувствала незащитена от кралското семейство по време на бременността и й е било забранено сама да брани честта си.

Снимка 487521

Източник: GettyImages

Говори се също така за заговор, като част от който на приятелите й е било забранено да коментират всичко, свързано с нея. И така кралицата отново излезе лошата, която играе срещу снаха си, предава Marie Claire.

Според кралски коментатори, Елизабет Втора няма да остане очарована от тези разкрития и те ще повлияят не толкова на връзката й с Меган, колкото на тази с принц Хари.

Меган Маркъл, бременността й и как се е чувствала тогава в кралския двор

Заговорът, на който Меган стана жертва

Кой участва в него

Основната причина за обидата е фактът, че кралското семейство неведнъж наруши протокола, за да накара Маркъл да се почувства част от него, дори още преди да е станала законна съпруга на по-малкия син на Даяна. Така херцогът и херцогинята на Съсекс изглеждат леко неблагодарни.