Опазването на климата, въздуха и природата е една от основните каузи, зад които застанаха принц Хари и Меган Маркъл, след като се отделиха от общата фондация, която основаха с принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Херцогът и херцогинята на Съсекс споделят в официалния си профил в Instagram всички кампании и организации, които подкрепят. Последната им активност е създаването на Travalyst - глобална инициатива, която има за цел да промени към добро ефекта от туризма и пътуванията.

В нея си партнират с големи сайтове като Booking и TripAdvisor, а един от акцентите е влиянието на въздушния транспорт като все по-предпочитан и достъпен начин за пътуване.

Освен важността на пътуванията, инициативата засяга и личната отговорност на всеки от нас към останалите и към планетата. И тя се отнася пряко и за начина, по който опазваме туристическите забележителности.

Вчера, 3 септември, принц Хари присъства на събитие за официалното представяне на Travalyst в Амстердам. И не всичко мина по план, защото акцентът бе изместен от инициативата към последните полети с частен самолет на херцога и херцогинята на Съсекс.

Снимка 441215

Източник: GettyImages

Принц Хари бе подложен на кръстосан огън от журналистически въпроси и - видимо смутен, се наложи да защити както себе си, така и съпругата си. По думите му, в 99% от случаите той лети с пътнически авиолинии, но някои извънредни обстоятелства налагат да наруши тази своя традиция, за да защити семейството си.

И никой не е перфектен, смята херцогът, но решението за пътуването с частен самолет не е негово, а е породено от ситуацията. И всичко е въпрос на баланс.

За да го докаже, принц Хари пристигна в холандската столица с редовен полет на авиокомпания. Едва ли обаче ще го видим на борда на пътнически самолет в компанията на съпругата и сина му.

Принц Уилям, поведението на принц Хари и Меган Маркъл и защо е притеснен

Как Хари и Меган притесниха Уилям

Бъдещият крал гледа в перспектива

Някои подкрепят решението им да пътуват с частен самолет и го оправдават с нездравия медиен интерес към младото кралско семейство. Но пък не може да се отрече, че подобен има и към Уилям и Кейт, но за тях явно не представлява такъв проблем, пише The Sun.