Както подобава на известни кралски особи, принц Хари и Меган Маркъл винаги имат около себе си цял екип от хора, които се грижат за сигурността им. И макар в последните няколко години да живеят далеч от Великобритания и да са се отказали от своите кралски задължения, те продължават да бъдат във фокуса на общественото внимание. Точно поради тази причина, имат нужда и от постоянна лична защита около себе си.

Принц Хари, 5Rights Foundation и сигурността на децата онлайн

Голямото притеснение на принц Хари

Принцът участва в уебинар

Затова отскоро в екипа по сигурността на двойката има ново попълнение. Според Daily Мail те са наели бивш бодигард на Майкъл Джаксън. Дори нещо повече - назначили са го за ръководител на екипа си.

Става дума за 45-годишния Алберто Алварес, който се прочу покрай работата си с краля на поп музиката. Именно Алберто бе човекът, който се обажда в полицията през 2009 г. в нощта, когато Майкъл умира. През 2011 г. охранителят е призован дори за свидетел на съдебния процес, свързан със смъртта на певеца.

С днешна дата Алварес има над 15-годишен опит в личната защита и сигурността. Освен като охранител на Майкъл Джаксън, той е работил с момчешката група One Direction и с редица други знаменитости.

Явно точно затова херцогът на Съсекс остави с чиста съвест съпругата си Меган и децата в имението им за 10 милиона паунда и тръгна на обиколка с велосипед из улиците на Монтесито. През цялото време той бе следван от екипа си за сигурност, в това число и от Алберто Алварес.

Принц Хари, Меган Маркъл и ще отседнат ли при принцеса Йожени за Платинения юбилей на кралицата

Кой подготвя изненада за Хари и Меган

Къде ще се завърнат двамата за Платинения юбилей на кралицата

"Дълги години Алберто е работил с най-големите звезди в шоубизнеса. Така че знае отлично всеки трик, за да ги предпази от опасност. Освен това е изключително дискретен и лоялен", споделя пред вестник Sun източник, близък до охранителя. "Точно такъв беше и към Майкъл Джаксън. Така че принц Хари е наистина в сигурни ръце и може да бъде спокоен за семейството си."