Принц Хари най-сетне сподели подробности от срещата си със своята баба - кралица Елизабет. Срещата се състоя в края на миналата седмица, непосредствено преди заминаването на Хари за Холандия по повод спортния турнир Invictus Games.

Принц Хари, Меган Маркъл и неочакваното им завръщане в Лондон за среща с кралица Елизабет

Хари и Меган отново изненадаха всички

Неочаквана визита на най-високо ниво

Най-неочакваното и изненадващо в посещението му бе фактът, че беше придружен от съпругата си Меган Маркъл. Двойката се отби в замъка Уиндзор, където в момента живее 95-годишната кралицата.

И по този повод Хари сподели, че е бил щастлив да се завърне в Обединеното кралство и най-вече да види отново своята баба.

Снимка 571107

Източник: GettyImages

Според източници, близки до кралското семейство, херцогът на Съсекс е успял да се срещне и с баща си принц Чарлз, макар и за много кратко време.

Една от темите, които Хари и Меган са обсъждали с Елизабет, е бил платиненият юбилей на кралицата, който ще се чества в началото на юни по повод 70 години от управлението ѝ.

Твърди се, че както повелява традицията по време на тържествата, двойката официално е поканена от Елизабет да се появи на балкона на Бъкингамския дворец.

Разбира се, разговаряли са и за състезанията Invictus Games, които Хари основа през 2014 г. "Тя ме помоли да предам редица послания на отбора на Обединеното кралство, който участва в игрите. Дори вече успях с една голяма част от тях", казва херцогът на Съсекс пред BBC. "Да, беше страхотно да я видя", сподели сърдечно той и добави, че е сигурен, че би се радвала да присъства на спортното състезание, ако можеше.

Принц Хари и Меган Маркъл дадоха старт на петото издание на Invictus Games в петък, в холандския град Хага с прием, с който посрещнаха участващите спортисти.

Междувременно кралица Елизабет не се присъедини към кралското семейство на Великденската църковна служба в неделя. Въпреки че тя продължава да върши част от своите задължения и да провежда виртуални аудиенции от замъка Уиндзор, нейните публични изяви стават все по-редки - поради редица здравословни проблеми, пише People.

Кралица Елизабет, принц Филип и специалният начин за възпоменанието му

Тайното значение на зеления цвят за кралица Елизабет

Красив начин да отдадеш почит на човека, когото си загубил

В края на миналия месец тя се присъедини към службата в памет на съпруга ѝ принц Филип, за да отбележи една година от смъртта му.