Принц Хари и Меган Маркъл, изненадващо пристигнаха заедно в Обединеното кралство за първи път от март 2020 г. насам.

Принц Хари, Принц Уилям, Меган Маркъл, Лилибет Даяна и защо дъщеря им все още не е получила кръщение

Поредният препъникамък в отношенията на Уилям и Хари

Какъв е проблемът този път

Говорител на двойката потвърди, че са посетили 95-годишната баба на Хари, кралица Елизабет, в замъка Уиндзор в четвъртък.

Поводът херцогът и херцогинята на Съсекс да посетят Европа са игрите Invictus Games, основани от принц Хари, които тази година се провеждат в холандския град Хага в периода 16 до 22 април.

40-годишната Меган не се е връщала в Европа повече от две години - преди толкова тя и 37-годишният принц изпълниха последните си кралски ангажименти, преди официално да се оттеглят от подобни задължения.

Последната среща между кралицата и херцогинята бе на служба за Деня на Общността на нациите на 8 март 2020 г. Оттогава Меган твърди, че редовно поддържа телефонни и видеоразговори с Елизабет, пише Daily Mail.

Снимка 570502

Източник: GettyImages

Принц Хари е идвал в Обединеното кралство два пъти. Първият повод бе за погребението на дядо му принц Филип през април 2021 г., а вторият е няколко месеца по-късно - за откриването на статуя на покойната му майка принцеса Даяна.

Вероятно пандемията от COVID-19 до голяма степен е ограничавала пътуванията на Меган, още повече като се има предвид факта, че тя наскоро роди второто си дете. Малката Лилибет Даяна, която носи прякора на кралицата от детството и името майката на Хари, се роди през миналия през юни.

И макар да е изминала почти година от раждането на детето, близки до кралското семейство източници споделят, че то все още не е получило своето официално кръщение. Причините за което са много - сложните отношения между членовете на кралското и фактът, че Хари и Меган в момента живеят в Калифорния.

Тазгодишното издание на Invictus Games всъщност е отложеното за 2020 г. заради пандемията от COVID-19, припомня People.

Меган Маркъл, Принц Хари и Invictus Games - спортното състезание, което събра двойката в Холандия

Защото посещението в Холандия е толкова важно за Меган и Хари

Знакови игри

Още преди няколко дни стана ясно, че Меган ще се присъедини към Хари за първите няколко дни на основано от Хари международно спортно събитие за ранени военнослужещи и ветерани.