Както беше обявено предварително, принц Хари и Меган Маркъл пристигнаха в Канада точно на Деня на влюбените 14 февруари. Те ще останат там няколко дни по повод подготовката за Invictus Games Vancouver Whistler 2025.

Принц Хари и крал Чарлз - защо срещата им беше толкова кратка

Само няколко минути - защо срещата на Чарлз и Хари беше толкова кратка

Няколко основателни причини

Точно година преди началото на състезанията за военни ветерани и инвалиди, създадени от принц Хари, двойката е в Уистлър - един от двата града заедно с Ванкувър, където в момента текат тренировъчни лагери на участниците.

Херцозите на Съсекс демонстрираха добро настроение и безупречен стил като за снежната обстановка в Канада. Въпреки минусовите температури, Хари се включи в някои от спортните дейности, например спускане с бобслей.

Снимка 653673

Източник: GettyImages

Той даде и първото си интервю след завръщането си от Лондон миналата седмица, където беше за по-малко от 24 часа. Принцът се срещна с баща си крал Чарлз, който малко преди това беше диагностициран с рак.

Снимка 653672

Източник: GettyImages

Уил Рийв от Good Morning America го попита как е научил за болестта на баща си. "Говорих с него по телефона. И веднага хванах самолета, за да го видя възможно най-скоро." Хари допълва, че обича семейството си и е благодарен, че е имал възможността да пътува до Великобритания и да се види с баща си.

Снимка 653671

Източник: GettyImages

Разбира се, принцът отклони въпроса какво точно се знае за диагнозата на крал Чарлз. "Това е нещо между него и мен." Затова пък ясно изрази надеждата си, че ще стопли отношенията с роднините си в Лондон. "Всяка болест сплотява семействата", цитират го People.