Днес, 13 февруари, крал Чарлз се завърна заедно със съпругата си Камила в Лондон. Двамата влязоха в Кларънс Хаус, след като прекараха уикенда в замъка Сандрингам, където дори посетиха неделната служба в църквата.

Крал Чарлз с първи думи и първа публична поява след обявяването на диагнозата рак

Първите думи на Чарлз след диагнозата рак

Демонстрира силен дух

Причината за завръщането им са предстоящите процедури на Чарлз във връзка с раковата му диагноза, както и уговорените срещи с персонала му. Междувременно става ясно, че кралицата-консорт ще поеме някои от неговите ангажименти в предстоящите месеци.

анкета

Смятате ли, че крал Чарлз трябва да се оттегли?

Виж резултати

Не, прекалено скоро беше коронацията 10.1%

Да, ако състоянието му се влоши 47.5%

Нали има кой да го замества, докато се лекува 11.2%

Да закриват цялата монархия 31.2%

Камила ще представлява крал Чарлз на някои от най-важните събития в кралския календар, сред които са Денят на Общността на нациите и службата на Велики четвъртък, особено важна за англиканската църква.

Снимка 652815

Източник: GettyImages

75-годишният Чарлз ще продължи да изпълнява официалните задължения, да получава регулярна информация за работата на правителството, да подписва документи и да провежда официални телефонни разговори, но няма да участва в публични събития.

Снимка 647486

Източник: GettyImages

Затова и работата на 76-годишната Камила ще се окаже важна в този период. На службата за Деня на Общността на нациите, който се пада на 11 март, тя ще представлява съпруга си, като ще има подкрепата на някои от останалите членове на кралското семейство. Очаква се принц Уилям да отправи официалното обръщение от името на баща си.

Крал Чарлз и Камила на официално посещение в Австралия

Когато друг съобщи плановете на Чарлз и Камила

Кралят и съпругата му имат стриктен график

Кралският календар предвиждаше официално посещение на Чарлз и Камила в Канада през май, както и такова в Австралия, Нова Зеландия и Самоа по-късно през годината. Не е ясно дали тези пътувания са отменени, както и няма обявена дата за завръщането на краля към публични събития, пишат Royal Central.