След напускането си на кралския двор, принц Хари и Меган Маркъл отправиха сериозни обвинения в расизъм към неговите членове. Никой не бе пощаден - дори крал Чарлз и кралица Камила. Това очаквано не бе прието добре от роднините на бившия херцог на Съсекс. А сега чуваме старата песен на нов глас - и с нов обвинен.

Принц Хари и Меган Маркъл с първи трейлър на Heart of Invictus - документалната им поредица за Netflix

Скромен напредък за Хари и Меган

Съвсем скоро ще гледаме нова тяхна продукция

Преди дни от лондонското полицейско управление Metropolitan Police Service излязоха с официално изявление до медиите, че шестима техни бивши служители ще се изправят преди съда с обвинения по Закона за комуникациите от 2003 г. Всички те са пенсионирани в периода 2011-2015 г.

Твърди се, че от 2018 до 2022 г. те са си разменяли съобщения, включващи расистки изказвания, в затворена WhatsApp група. Темите им за разговор са различни - от правителството в Руанда, през наводненията в Пакистан, до принц Хари и Меган Маркъл.

Снимка 630456

Източник: GettyImages

Очаква се шестимата бивши полицаи да се изправят пред Уестминстърския магистратски съд на седми септември. А в хода на делото може да научим и повече информация за това какво точно са съдържали съобщенията, свързани с бившата кралска двойка.

Групата беше разкрита чрез разследване, проведено от BBC. Журналистите твърдят, че в тайния част са се разменяли и обидни снимки, основна мишена на които най-вероятно е Меган. И сега топката е в ръцете на властите, които имат възможността да опровергаят принц Хари и неговата позиция, че толерират расизма и проявите му срещу неговата съпруга.

Принц Хари в Токио, а Меган Маркъл навън по женски - как се забавляват един без друг

Как Хари и Меган се забавляват поотделно

Разделени от хиляди километри

Това не е първият път, в който двойката е обект на расистки изказвания от страна на органите на реда. Миналата година двама полицаи от Metropolitan Police Service бяха уволнени заради размяната на съобщения със свои бивши колеги в WhatsApp, някои от които с доказано расистки характер. А едно от тях е изпратено точно по време на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл през 2018 г., припомня Newsweek.