След като кралицата им отне титлите и патронажите, а парите от наследството на принцеса Даяна започнаха дa привършват, принц Хари и Меган Маркъл нямат друг избор, освен да вземат хляба в ръцете си.

Принц Хари, Меган Маркъл и излъгаха ли за тайната сватба

Хванаха Хари и Меган в лъжа

И те си признаха

За бившата актриса това не е нещо ново, но на херцога на Съсекс досега не му се е налагало да работи, за да издържа себе си и семейството си. Това обаче е поредната жертва в името на съвместното им съжителство далеч от кралския двор.

Освен с мултимилионните договори с Netflix и Spotify, принц Хари вече може да се похвали с и позицията "главен директор по въздействието" в стартъпа от Силициевата долина Better Up.

Компанията, която се оценява на 1.7 милиарда долара, се занимава с грижа за психичното здраве, а дейността й се изразява в менторство и консултации предимно за служителите на големи фирми като Hilton и Facebook.

Изпълнителният директор на компанията Алекси Робишо изтъкна, че след няколко месеца съвместна работа с принц Хари са успели да изградят "естествена химия" и да създадат най-подходящата за него позиция.

Една от основните му задачи е да популяризира приложение, използвано от корпоративни гиганти с цел подобряване на психичното здраве на техните подчинени.

Снимка 524283

Източник: GettyImages

Също така стана ясно, че херцогът на Съсекс няма да ръководи екип, но пък ще помага в най-различни аспекти от дейността на стартъпа, в които се чувства компетентен. A когато ситуацията го позволи, той ще може да работи в офиса си в сградата на компанията в Сан Франциско.

Дейността на Better Up, която принцът ще подпомага със знания и опит, е пряко свързана с инициативите, които организираше и подкрепяше до преди Мегзит. И тогава темата за психичното здраве бе един от основните акценти в дейността му, като изглежда това няма да се промени в бъдеще.

Принц Уилям, принц Хари и промениха ли се отношенията им след интервюто с Опра Уинфри

Тъгува ли Уилям за Хари

Започнаха ли да се топят ледовете

Засега няма конкретна информация каква заплата ще получава принц Хари на новото си работно място, но сме сигурни, че сумата не е никак малка. А изпълнителният директор на Better Up разчита, че привличането на кралска особа в екипа ще увеличи драстично популярността, клиентите и приходите им, с което заплащането на херцога на Съсекс ще бъде оправдано, предава Daily Mail.