Принц Хари изпълнява винаги стриктно своите задължения - в момента той е ангажиран с организирания от самия него спортен турнир Invictus Games.

Принц Хари, кралица Елизабет и какво си казаха на среща преди откриването на Invictus Games

Какво си казаха принц Хари и кралица Елизабет

Баба и внуче по кралски

Но каквото и да прави, явно децата му - Арчи Харисън, който ще навърши три години на 6 май, и Лилибет Даяна, която е едва 10 месеца - никога не са далеч от ума му. Особено след последните новини около малката му дъщеря.

Гордият татко сподели в специално интервю за People, какво се случва с малката Лилибет.

"Текущите ѝ приоритети са да бъде в крак с брат си. И в резултат на това - направи първата си крачка само преди няколко дни!"

Снимка 571262

Източник: GettyImages

Хари съжалява, че не е могъл да бъде свидетел на събитието. Но пък казва, че няма търпение Арчи и Лили да станат достатъчно големи, за да могат да се присъединят към Invictus Games.

И добавя, че вече е запознал баткото със състезанието. "Показах на Арчи видеа за баскетбол и ръгби, играни от спортисти в инвалидни колички от Invictus Games в Сидни. И той се впечатли. Обясних му защо е нужно да бъдат в колички, или защо им липсват крайници... И не защото той попита, а защото исках да му кажа. Децата разбират толкова много и да го видя през очите му беше невероятно, защото е толкова чисто и честно."

На церемонията по откриването на спортните игри принц Хари сподели с публиката потенциалните кариерни стремежи на Арчи. "Някои дни иска да е астронавт, други дни - пилот на хеликоптер", каза Хари със смях, добавяйки: "Но това, което му напомням, е, че без значение какъв иска да бъдеш, когато порасне, най-важно е да има характер и достойнство."

Снимка 571264

Източник: GettyImages

Личният живот на принц Хари се промени значително след като стана съпруг и баща. "Да си родител със сигурност е нещо прекрасно, но и отговорно", казва той. "Когато бях в армията, си обещах, че ще изляза от там, преди да имам съпруга и деца, защото не можех да си представя болката от това да съм далеч от семейството си дълго време."

И добавя, че изпитва огромно уважение към членовете на общността Invictus, защото всеки от тях е чувствал в някаква степен тези неща в името на военната служба.

Принц Хари, Меган Маркъл, Арчи, Лилибет Даяна и коледната снимка на семейството

Хари и Меган показаха Лилибет за Коледа

Семейна идилия

Турнирът Invictus Games изигра ключова роля и във връзката на Хари и Меган - да не знабравяме, че двойката направи първата си публична изява заедно именно на Игрите в Торонто през 2017 г.