Датският принц Фредерик и съпругата му принцеса Мери бяха принудени да вземат трудно решение за бъдещето на двете си по-големи деца. Преди ден кралският двор съобщи, че 16-годишният принц Кристиян ще бъде отписан от престижното училище Херлуфсхолм.

Датският принц Фредерик, принцеса Мери и как са се запознали

Пълното щастие на датското кралско семейство

В навечерието на юбилея на принцеса Мери

Причината са зачестилите сигнали за тормоз - физически и сексуален, над някои от учениците там.

От People уточняват, че Кристиян не е замесен във въпросните случаи, но родителите му преценяват, че няма как да оставят най-големия си син да учи в институция с компрометирана репутация.

Принц Кристиян (крайно дясно) със семейството си

Източник: GettyImages

Принц Кристиян (крайно дясно) със семейството си

Принцът е в Херлуфсхолм от август 2021 г. и започващата този август учебна година щеше да бъде втората му там. 15-годишната му сестра принцеса Изабела пък трябваше да изкара първата си година в престижното училище, но това няма да се случи.

От датския кралски двор съобщават, че през летните месеци ще бъде взето решение къде да бъдат записани двете деца. "Мислите ни са с останалите ученици, които ще продължат обучението си в Херлуфстхолм, и се надяваме училището да вземе необходимите мерки и да създаде култура, където всички да се чувстват сигурни и успешни."

Снимка 579152

Източник: GettyImages

54-годишният принц Фредерик и 50-годишната Мери са родители и на 11-годишните близнаци Винсент и Жозефин. Още в началото на юни двамата изказаха притесненията си относно сигналите за тормоз в Херлуфстхолм. Ръководството на училището вече е подало оставките си.