Месец след като бе приет в лондонската болница King Edward VII, принц Филип се върна отново у дома при съпругата си Елизабет Втора.

Принц Филип, здравословното му състояние и какво притесни кралския двор

Принц Филип притесни кралското семейство

Какво се случва със съпруга на кралицата

Вчера, 16 март, херцогът на Единбург бе забелязан да напуска болничното заведение с автомобил няколко дни след като стана ясно, че е претърпял интервенция на сърцето.

99-годишният съпруг на кралицата е в добро състояние и иска да благодари на целия медицински персонал за грижите по време на престоя му в болницата.

Сега той е отново в замъка Уиндзор, който двамата с кралицата обитават от началото на извънредното положение на Острова, се казва в изявлението на Бъкингамския дворец.

Състояние на принц Филип в последните седмици сериозно притесни членовете на кралското семейство. Още повече че докато той беше в болница, бе излъчено интервюто на принц Хари и Меган Маркъл, което предизвика огромен интерес със скандалните признания в него.

За щастие, поне засега херцогът на Съсекс няма да се връща във Великобритания за последно "сбогом" с дядо си, а всички очакваме 10 юни, когато принц Филип ще отбележи 100-годишния си юбилей.