Пенелопе Крус е една от най-известните испански актриси, спечелила си световна слава с множество холивудски филми, между които и "Карибски пирати". Лицето на 48-годишната актриса е много добре познато на феновете ѝ по света. Случва се обаче понякога да я сбъркат с по-малката ѝ сестра, която много прилича на нея. 

Пенелопе Крус, Салма Хайек и колко близки са си били двете актриси

Защо Пенелопе Крус и Салма Хайек са си толкова близки

На това му се казва истински приятел

От Hollywood Life решават да съберат малко информация за Моника Крус, която не отстъпва по красота на по-голямата си сестра - Пенелопе. 

Сестрата на носителката на Оскар е с три години по-млада от Пенелопе. Моника е родена на 16 март 1977 г., докато Пенелопе - на 28 април 1974 г.

Снимка 585190

Източник: GettyImages

И въпреки разликата във възрастта им, Моника, която е на 45 години, често е бъркана с по-голямата си сестра. Това определено са добри семейни гени, особено като се има предвид и колко добре изглежда по-малкият им брат Едуардо Крус, който е на 37 г. 

Всъщност Пенелопе и Моника толкова много си приличат, че през 2011 г. Моника изиграва една част от ролята на Пенелопе на снимачната площадка на "Карибски пирати: В непознати води", защото Пенелопе по това време е бременна със сина си Лео. И Пенелопе, и сестра й Моника, са родени в община Алкобендас, Испания, и са деца на Енкарна Санчес и Едуардо Крус.

Снимка 585188

Източник: GettyImages

Моника е много близка с по-голямата си сестра и често я нарича най-добрата си приятелка, според нейния профил в IMDb. Пенелопе, която е омъжена за актьора Хавиер Бардем, също неведнъж е споделяла, че има близка връзка с Моника. Още през 2016 г. тя сподели видео в Instagram на две прегръщащи се кучета и каза, че клипчето много добре описва връзката между нея и сестра й. Тя озаглави сладкото видео: "Сестра ми Моника и аз на фотосесия."

Също като Пенелопе, и Моника се е посветила на актьорството. Тя има роли в множество телевизионни предавания в Испания и някои американски филми. Най-известна е с работата си в "Разследването", Un paso adelante, "Карибски пирати: В непознати води", и "Астерикс на Олимпийските игри".

През 2022 г. Моника започна работа по UPA Next, което е продължаване на телевизионното шоу от 2002 г. Un paso adelante.

Освен актриса, Моника е и майка. Има дъщеря на име Антонела Крус Санчес (9 г.), която роди като самотен родител през 2013 г. Тя посрещна единственото си дете чрез изкуствено осеменяване и я отгледа като самотна майка. Актрисата от UPA Next говори пред The ​​Daily Mail през 2014 г. за това какво е да отглеждаш детето си сам. Тя призна че е осъзнала, че е "твърде важно" за нея да не чака повече.

Снимка 585187

Източник: GettyImages

"Не мисля, че това ме прави смела. Защо е по-смело да си самотна майка, отколкото да си с партньор? Да си в двойка и да имаш дете може да бъде по-голямо предизвикателство, защото може да има конфликт, ако половинката ти не може да разбере изключителната привързаност, която жената изпитва, когато има дете", споделя Моника пред изданието. 

Пенелопе Крус, Педро Алмодовар, "Кармен" и сесията им за списание W

Пенелопе Крус - по-секси от всякога

В сесия, режисирана от Педро Алмодовар

Тя добавя, че не е взела лекомислено решението. "Това не беше решение, което взех по прищявка. Но след като внимателно го обмислих и проучих, бях убедена, че трябва да се случи. Да бъда майка беше твърде важно за мен, за да рискувам да ми изтече времето", категорична е по-малката сестра на Пенелопе Крус.