Благодарение на Педро Алмодовар, Пенелопе Крус два пъти е номинирана за Оскар за главна женска роля. Първият път беше със "Завръщане" през 2007 г., а вторият - с "Паралелни майки" тази година.

Церемонията по раздаването на статуетките още не е минала, но ето че Педро и Пенелопе отново са заедно.

Събира ги новият брой на списание W, в който известни режисьори "режисират" фотосесията на своите музи. Един от тях е испанецът, а каква по-голяма муза за Алмодовар от Крус, с която работи още от "Жива плът" през 1997 г.

За нея той се вдъхновява от драматичната опера "Кармен" на Бизе. Крус влиза в ролята на една чувствате съвременна Кармен, а изборът на дрехи допринася за това: дълга червена кадифена рокля Balenciaga, цикламено трико на същата марка, пищна фламенко рокля на Vicky Martín Berrocal.

За сесията, която трябва да пресъздаде кастинга за ролята на Кармен, Пенелопе позира заедно с Педро в офиса на филмовата му компания в Мадрид, която стои зад всичките му филми - El Deseo.

"Ролята на музите не е само да те вдъхновяват, но и да ти дават увереност за това, което си", казва Алмодовар пред W. Целият материал и фотосесия са тук.