Едсон Арантес до Насименто, или Пеле, е единственият национал, спечелил три световни купи на отбора си. Талантът му на футболист, огромното му сърце и безбройните му почитатели в цял свят са причините, заради които вярваме, че търгът, който той организира, ще събере повече средства от очакваните.

Това не е първата благотворителна акция, инициирана от най-великия футболист на всички времена. През 2016 г. успява да продаде свои лични вещи, които трупа с десетилетия, за сумата от 3.6 милиона паунда.

Предстоящият търг обаче ще е последният на Пеле. И като за последно, той се обръща към цяло съзвездие от звезди, при това не само във футбола. Свои лични вещи ще дарят също Дейвид Бекъм, Кристиано Роналдо, Джъстин Тимбърлейк, Мария Шарапова, Марк Уолбърг и много други.

Техните ценни вещи плюс още стотици предмети, общо 229 на брой, ще бъдат разпродадени на 22 септември в лондонското пространство за съвременно изкуство Mall Galleries, както и онлайн - на официалната страница на Julien's Auctions.

Ню Йорк, ресторантите, спортните зали и новите мерки там срещу COVID-19

Дали ще ги стигнем американците

Или новите мерки срещу COVID-19 в Ню Йорк

А събраните средства ще отидат в помощ за борбата с COVID-19 и възстановяването на Бразилия от пандемията. Досега в родината на Пеле са починали 575 000 души заради коронавируса и страната му се нарежда на второ място по смъртни случаи след САЩ, съобщават още от Reuters.