Дни след кръщенето на принц Луис на 9 юни, от двореца Кенсинтън разпространиха в социалните мрежи официалните портрети от събитието. По традиция, след церемонията в църквата и преди приема, който този път се състоя в резиденцията Clarence House в Лондон, семейството и най-близките им позираха за няколко снимки.

Фотограф на снимките е Мат Холиак. Уилям и Кейт са се спрели точно на него заради кадрите, които засне по повод 70-та годишнина от брака на кралица Елизабет и принц Филип.

Снимка 368504

Източник: Twitter / Kensington Palace

Кадрите са уникални най-малко поради факта, че на тях зa първи път виждаме Меган Мaркъл, която е част от кралското семейство от два месеца. За разлика от нея, кралица Елизабет е големият отсъстващ както на фотосесията, така и на самото кръщене.

Снимка 368505

Източник: Twitter / Kensington Palace

Докато на снимките в дена на събитието главното действащо лице принц Луис бе все заспал, на портретите виждаме за първи път красивите му сини очи. Снимката на Уилям и Кейт заедно с трите им деца е първата официална в този състав. 

Снимка 368503

Източник: Twitter / Kensington Palace

На едната обща фотография виждаме, че семейството на Мидълтън има числен превес пред това на принц Уилям. Родителите на херцогинята, сестра й Пипа с нейния съпруг, както и брат им Джеймс. От другата страна - Чарлз, Камила, Меган и Хари.

Кръщенето на принц Луис  в снимки и факти

Кръщенето на принц Луис, Кейт и леля Меган

Какво се случи и какво - не

С всеки подобен повод се затвърждава тезата, че принцовете Уилям и Хари и техните съпруги са тези, които ще поведат кралския двор по новия курс, където остарелите традиции и предразсъдъци остават на заден план.