На 3 юни стана ясно, че организаторите на конкурса за красота Мис България отнемат титлата и короната на Мис България 2023 - Елизабет Кравец. От съобщението в социалните мрежи разбрахме, че решението е взето поради "неспазване на задълженията на г-ца Кравец и нейно участие в дейности, които противоречат на ценностите на организацията Мис България". С тези си действия тя е навредила на репутацията, имиджа и престижа на националния конкурс. А в резултат на това организаторите са претърпели щети, накърняващи бизнес отношения с техни дългогодишни партньори, както и с евентуални нови.

Мис България 2023 г. Елизабет Кравец с ново гадже

Това ли е гаджето на Мис България 2023 г.

Кой е Атанас Петелков

Не мина много време от съобщението на организаторите в социалните мрежи и самата Елизабет Кравец излезе с официална позиция за случилото се. 

В Instagram пост тя благодари за милите думи и подкрепата, която ѝ оказват всички в последните 24 часа и пише, че с организатора на конкурса Мис България не е говорила от месеци и за нея е било изненада този ход от тяхна страна, в който публично и без никакво предизвестие решават да публикуват "поредица от внушения".

"Винаги съм вярвала, че това е конкурс за красота, а не за обслужване на нечии бизнес интереси. Задълженията ми по договора до момента са изпълнявани от моя страна и ако някой има друга гледна точка или претенции, винаги може да ги отправи към съда, каквато възможност е предвидена в точката за прекратяване на договора. Всички други опции са свързани с взаимно съгласие, каквото аз не съм давала. Предполагам, че зад това действие може да стоят финансови проблеми, наранено его или скрити договорки с партньори на събитието, но те не могат да бъдат прехвърляни на мен. Не е случайно, че в писмото не са посочени никакви аргументи или конкретни факти за този гняв", допълва съобщението си Елизабет Кравец.

Тя продължава с думите, че като доказал се спортист, е възпитана на отговорност и дисциплина. И точно такова отношение е имала към титлата си и персонално към ангажиментите с организатора на събитието.

"За съжаление това не беше двустранен процес и насреща не получавах нищо освен поставяне на нови условия, на които в даден момент спрях да обръщам внимание", продължава Кравец, като обръща внимание, че всички нейни постижения - осемкратен шампион на България, седма в света и втора в Европа по спортни танци, носителка на титлите Мис Варна и Мис България 2023 са благодарение на труда, постоянството и подкрепата на хората, които са до нея.

"Това дали ще мога да използвам една или друга титла няма да ме определи като човек. Няма да ме направи по-слаба или по-силна, няма да ме направи по-добра или по-лоша. Съветът ми към следващите участнички в Мис България е да внимават с подводните камъни, които г-н Санчез полага в отношенията си с момичетата", завършва поста си красавицата и подписва написаното като Елизабет Кравец и Мис България" 2023.

Защо Мис България 2023 Елизабет Кравец остана без титла и корона

Защо Мис България 2023 Елизабет Кравец остана без титла и корона

И нейният отговор на скандала

Що се отнася до титлата и короната, първата подгласничка на Елизабет стана Илияна Борисова, която преди това спечели конкурса Мис Шумен, а вече е новата ни Мис България.