Новач Джокович е номер 1 в световната ранглиста, но и в сърцата на своите фенове, защото е винаги усмихнат и естествен. На турнира US Open не успя да оправдае високите очаквания, които имаме към него, заради травма на рамото.

А след края на състезанието Ноле се върна в родната Сърбия за кратка почивка. Активен човек като него обаче не може просто да бездейства, затова Джокович се включи в събирането на картофи в планинското село Бжече.

Наравно с местните, най-добрият тенисист в света поизцапа ръцете си с пръст, събра немалко количество картофи в мрежички, а след това се качи в ремаркето на стар камион, за да помогне и с пренасянето на реколтата.

А в замяна местните са му се отблагодарили, като са му подарили малко картофи.

"Благодарен съм зa опита, който получих. Тук хората са искрени, добри и работливи. Върнах се в спомените от детството", написа Джокович към снимките от полето, които публикува в профила си в Instagram.

Новак Джокович, Йелена Джокович и ваканцията им в Хърватия

Заслужената ваканция на Новак Джокович

Там, където тенисът е забранен

И допълни, че обича често да се връща към хората, които са били част от израстването му и са му помогнали да следва мечтата си да бъде тенисист. Явно това е тайната му да бъде все така здраво стъпил на земята и да покорява целите си една по една.