Тъжни са новините около австралийския певец и композитор и Ник Кейв. Музикантът направи официално изявление пред NBC, че синът му Джетро Лейзънби е починал преди няколко дни.

Гуинет Полтроу, Брус Полтроу и трудният период, през който е преминала след смъртта на баща си

Голямата мъка на Гуинет Полтроу

Загубата на близък човек остава завинаги

"С много тъга мога да потвърдя, че синът ми Джетро почина", сподели 64-годишният Ник и добавя, че би искал да запази мълчание в този тежък за него момент и да не разкрива повече информация за случилото се. Включително и каква е причината за смъртта на Джетро.

Синът на Ник, който в последните години се изявяваше като модел и актьор, бе едва на 31-годишна възраст. Смъртта му настъпва само дни след освобождаването му под гаранция, след като бе признат за виновен за нападение срещу собствената му майка.

Отгледан изцяло от майка си в Мелбърн, Австралия, до осемгодишната си възраст Джетро не е знаел, че негов баща е именно фронтменът на рок групата Nick Cave and the Bad Seeds. "Не съм имал най-лесния живот", сподели младият мъж през 2012 г. в интервю за Evening Standard. "Дълго време не знаех кой съм, а в последствие трябваше да живея в сянката на своя баща."

От своя страна Ник е казвал, че съжалява за времето, в което е бил отчужден от сина си, но пък двамата впоследствие доста се сближават.

През годините Джетро неведнъж е имал сблъсък с органите на властта. През 2018 г. той дори лежи в затвора след серия от нападения срещу тогавашната си приятелка. Миналия месец пък отново попадна зад решетките заради нападенията срещу майка си.

След освобождаването му е препоръчано лечение заради злоупотреба с наркотични вещества, а според адвоката му Джетро е бил диагностициран с шизофрения.

Смъртта на Джетро идва седем години след като още един от синовете на Ник - Артър, губи живота си на 15 години. Момчето пада от висока скала близо до дома си в Англия, припомня E! Online.